Από το: Μαγειρικές διαδρομές
Βαζω την ζαχαρη με το νερο σε τηγανι βαθυ με βαρυ πατο και αφηνω να γινη καραμελα σε μετρια φωτια χωρις να ανακατευω καθολου. Αν εχετε θερμομετρο να δειξη 118 c. θα δειτε να γινη ανοιχτοχρωμη καραμελα και να βγαζη χοντρες φουσκες. Κατεβαστε
απο την φωτια και ριξτε προσεκτικα λιγη απο την κρεμα γαλακτος ανακατευοντας με μαριζ, προσεξτε γιατι φουσκωνη και πιτσιλαη. Ριξτε και την υπολοιπη κρεμα γαλακτος, θα δειτε το μιγμα να σφιγγη αλλα αμεσως θα διαλυθη. Ανακατευοντας συνεχεια, ξαναβαλτε στην φωτια, χαμηλη θερμοκρασια στο 3 αν εχετε κουζινα μεχρι 6 και στο 5 αν εχετε κουζινα μεχρι 9, ενοω τους διακοπτες. Ριξτε και το βουτυρο και μισο κουταλακι εκχυλισμα βανιλιας η οτι αρωμα θελετε και ανακατευετε για 10 λεπτα περιπου. Θα δειτε την υφη που εχω στις φωτογραφιες.
Διαβάστε τη συνταγή στο: mageirikesdiadromes.gr
Βαζω την ζαχαρη με το νερο σε τηγανι βαθυ με βαρυ πατο και αφηνω να γινη καραμελα σε μετρια φωτια χωρις να ανακατευω καθολου. Αν εχετε θερμομετρο να δειξη 118 c. θα δειτε να γινη ανοιχτοχρωμη καραμελα και να βγαζη χοντρες φουσκες. Κατεβαστε
απο την φωτια και ριξτε προσεκτικα λιγη απο την κρεμα γαλακτος ανακατευοντας με μαριζ, προσεξτε γιατι φουσκωνη και πιτσιλαη. Ριξτε και την υπολοιπη κρεμα γαλακτος, θα δειτε το μιγμα να σφιγγη αλλα αμεσως θα διαλυθη. Ανακατευοντας συνεχεια, ξαναβαλτε στην φωτια, χαμηλη θερμοκρασια στο 3 αν εχετε κουζινα μεχρι 6 και στο 5 αν εχετε κουζινα μεχρι 9, ενοω τους διακοπτες. Ριξτε και το βουτυρο και μισο κουταλακι εκχυλισμα βανιλιας η οτι αρωμα θελετε και ανακατευετε για 10 λεπτα περιπου. Θα δειτε την υφη που εχω στις φωτογραφιες.
Διαβάστε τη συνταγή στο: mageirikesdiadromes.gr