Από το: Κουζινόραμα
Η δίαιτα των αρχαίων ελλήνων χαρακτηριζόταν από λιτότητα, η οποία αντικατόπτριζε το μόχθο της γεωργικής παραγωγής. Τα θεμελιώδη συστατικά της ήταν ο σίτος, το λάδι ελιάς και το κρασί. Η ημέρα τους ξεκινούσε με ένα γερό πρωινό
που λεγόταν "ἀκρατισμός", το οποίο αποτελούταν από κρίθινο ψωμί βουτηγμένο σε αναραίωτο κρασί (ἄκρατος οἶνος) και σποραδικά συμπληρωνόταν από σύκα και ελιές.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://kouzinorama.blogspot.gr
Η δίαιτα των αρχαίων ελλήνων χαρακτηριζόταν από λιτότητα, η οποία αντικατόπτριζε το μόχθο της γεωργικής παραγωγής. Τα θεμελιώδη συστατικά της ήταν ο σίτος, το λάδι ελιάς και το κρασί. Η ημέρα τους ξεκινούσε με ένα γερό πρωινό
που λεγόταν "ἀκρατισμός", το οποίο αποτελούταν από κρίθινο ψωμί βουτηγμένο σε αναραίωτο κρασί (ἄκρατος οἶνος) και σποραδικά συμπληρωνόταν από σύκα και ελιές.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://kouzinorama.blogspot.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.