Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Η ιδέα ήρθε από τη συσκευασία ενός έτοιμου μπισκότου που με κέρασαν κάπου, γνωστής εταιρείας. Στην πίσω όψη, εκεί που γράφουν τα συστατικά του προϊόντος, αναφερόταν χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο, αλεύρι ολικής, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, κάποιο
σπορέλαιο και αμύγδαλα . Αν θυμάμαι καλά αναφερόταν ότι το χαρουπάλευρο ήταν το 7% (τίνος; των αλεύρων; του συνόλου; ) και το χαρουπόμελο γύρω στο 2%. Η γεύση ιδιαίτερη , υποθέτω ότι όσοι είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις πρώτες ύλες θα έβρισκαν νόστιμα αυτά τα μπισκότα. Εγώ βέβαια που είμαι οπαδός πιο «αμαρτωλών» γλυκών, απλώς συμβιβάζομαι με αυτές τις γεύσεις και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τις συγκρίνω μεταξύ τους…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Η ιδέα ήρθε από τη συσκευασία ενός έτοιμου μπισκότου που με κέρασαν κάπου, γνωστής εταιρείας. Στην πίσω όψη, εκεί που γράφουν τα συστατικά του προϊόντος, αναφερόταν χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο, αλεύρι ολικής, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, κάποιο
σπορέλαιο και αμύγδαλα . Αν θυμάμαι καλά αναφερόταν ότι το χαρουπάλευρο ήταν το 7% (τίνος; των αλεύρων; του συνόλου; ) και το χαρουπόμελο γύρω στο 2%. Η γεύση ιδιαίτερη , υποθέτω ότι όσοι είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις πρώτες ύλες θα έβρισκαν νόστιμα αυτά τα μπισκότα. Εγώ βέβαια που είμαι οπαδός πιο «αμαρτωλών» γλυκών, απλώς συμβιβάζομαι με αυτές τις γεύσεις και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τις συγκρίνω μεταξύ τους…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr