Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Το παστέλι (ή παστέλλι) είναι ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά και γίνεται με μέλι και σουσάμι. Χρονολογείται από την αρχαιότητα και η πρώτη αναφορά που βρίσκουμε γιαυτό το γλυκό, είναι στην Ιλιάδα του Ομήρου, όπου αναφέρεται ως διατροφή για τους πολεμιστές, για να τους
δώσει δύναμη και αντοχή. Επίσης, αναφέρεται από τον Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.), “ἱστάντες δὲ τοὺς χοροὺς τρωκτὰ σησάμου τε καὶ μέλιτος ἐποιήσαντο νόμον φέρεσθαι, ἵνα ἁρπάζοντες οἱ τῶν Κερκυραίων παῖδες ἔχοιεν τροφήν “. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Βυζαντινούς, το σημερινό παστέλι ήταν γνωστό ως “σησαμής”. Αυτό το γλυκό επίσης αναφέρεται στους Δειπνοσοφιστές, δεκαπεντάτομα έργο του Αθήναιου, το οποίο θεωρείται ως...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info
Το παστέλι (ή παστέλλι) είναι ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά και γίνεται με μέλι και σουσάμι. Χρονολογείται από την αρχαιότητα και η πρώτη αναφορά που βρίσκουμε γιαυτό το γλυκό, είναι στην Ιλιάδα του Ομήρου, όπου αναφέρεται ως διατροφή για τους πολεμιστές, για να τους
δώσει δύναμη και αντοχή. Επίσης, αναφέρεται από τον Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.), “ἱστάντες δὲ τοὺς χοροὺς τρωκτὰ σησάμου τε καὶ μέλιτος ἐποιήσαντο νόμον φέρεσθαι, ἵνα ἁρπάζοντες οἱ τῶν Κερκυραίων παῖδες ἔχοιεν τροφήν “. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Βυζαντινούς, το σημερινό παστέλι ήταν γνωστό ως “σησαμής”. Αυτό το γλυκό επίσης αναφέρεται στους Δειπνοσοφιστές, δεκαπεντάτομα έργο του Αθήναιου, το οποίο θεωρείται ως...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info