Από το: Il laboratorio di mm_skg
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Τζένοβα, όπου θα μας υποδεχτεί η Carla απο το blog Un' arbanella di basilico, για να μας μάθει τα μυστικά ενός παραδοσιακού πιάτου της Λιγκούρια, την μπουρίντα (buridda). Η λέξη μπουρίντα προέρχεται από την αραβική γλώσσα και υπονοεί ένα
φαγητό κατσαρόλας, όπου το κρέας ή το ψάρι είναι σε κομματάκια. Οι τζενοβέζοι την ονομάζουν και pesce al tocchetto, δηλαδή "ψάρι σε κομματάκια", ενώ γι' αυτούς μπουρίντα γενικά σημαίνει και ψάρι σε κομματάκια ή με ζουμί, αλλά και μεταφορικά κάτ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Τζένοβα, όπου θα μας υποδεχτεί η Carla απο το blog Un' arbanella di basilico, για να μας μάθει τα μυστικά ενός παραδοσιακού πιάτου της Λιγκούρια, την μπουρίντα (buridda). Η λέξη μπουρίντα προέρχεται από την αραβική γλώσσα και υπονοεί ένα
φαγητό κατσαρόλας, όπου το κρέας ή το ψάρι είναι σε κομματάκια. Οι τζενοβέζοι την ονομάζουν και pesce al tocchetto, δηλαδή "ψάρι σε κομματάκια", ενώ γι' αυτούς μπουρίντα γενικά σημαίνει και ψάρι σε κομματάκια ή με ζουμί, αλλά και μεταφορικά κάτ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr