Από το: Il laboratorio di mm_skg
Οταν ακούσει κάποιος να μιλάνε για olio santo (όλιο σάντο) - δηλαδή άγιο λάδι - το πιό πιθανόν είναι το μυαλό του να πάει σε κάποιο λαδάκι που έχει σχέση με τα της θρησκείας. Και όμως το "άγιο λάδι" των ιταλών δεν είναι άλλο από το πικάντικο λαδάκι που φτιάχνεται με καυτερές
πιπεριές, πολύ αγαπημένο υλικό στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Η περίεργη αυτή ονομασία προέρχεται από την Καλαβρία και οφείλεται στο γεγονός, ότι για να εκχυλιστεί η καψαϊκίνη (η καυτερή ουσία της πιπεριάς) μέσα στο λάδι, πρέπει να περάσουν αρκετές εβδομάδες, και λένε ότι με αυτόν τον τρόπο το λάδι "αγιάζει"! Το όλιο σάντο, χρησιμοποιείται ως άρτυμα. Είναι ένας εύκολος και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr
Οταν ακούσει κάποιος να μιλάνε για olio santo (όλιο σάντο) - δηλαδή άγιο λάδι - το πιό πιθανόν είναι το μυαλό του να πάει σε κάποιο λαδάκι που έχει σχέση με τα της θρησκείας. Και όμως το "άγιο λάδι" των ιταλών δεν είναι άλλο από το πικάντικο λαδάκι που φτιάχνεται με καυτερές
πιπεριές, πολύ αγαπημένο υλικό στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Η περίεργη αυτή ονομασία προέρχεται από την Καλαβρία και οφείλεται στο γεγονός, ότι για να εκχυλιστεί η καψαϊκίνη (η καυτερή ουσία της πιπεριάς) μέσα στο λάδι, πρέπει να περάσουν αρκετές εβδομάδες, και λένε ότι με αυτόν τον τρόπο το λάδι "αγιάζει"! Το όλιο σάντο, χρησιμοποιείται ως άρτυμα. Είναι ένας εύκολος και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr