Από το: Pandespani
Ανοίξαμε το σεντούκι της θάλασσας με τα οστρακοειδή, διαλέξαμε από το ντουλάπι ένα φίνο ζυμαρικό και μαγειρέψαμε κριθαράκι με μύδια και λευκό κρασί. Χωρίς φανφάρες και σάλτσες (κυριολεκτικά), αρωματίσαμε το πιάτο με δύο τρία υλικά (σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό), λούσαμε με λευκό κρασί και μεταφέραμε το Αιγαίο στο τραπέζι μας. H αρμύρα και η μεστή
γεύση που συνοδεύουν τα μύδια, έχει περάσει σε κάθε κόκκο του ζυμαρικού, μια ο ζωμός που χρησιμοποιήσαμε, προέρχεται από το άχνισμά τους. Εκείνη την μέρα είχαμε την τιμή να μας συνοδεύσει και η εξαιρετική Birra Artigianale al Tartufo. Τα μύδια τρώγονται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περίπου 17 είδη από αυτά είναι βρώσιμα και τα πιο γνωστά είναι τα Mytilus edulis (τα μπλε που μπήκαν στο κριθαράκι μας), τα...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
Ανοίξαμε το σεντούκι της θάλασσας με τα οστρακοειδή, διαλέξαμε από το ντουλάπι ένα φίνο ζυμαρικό και μαγειρέψαμε κριθαράκι με μύδια και λευκό κρασί. Χωρίς φανφάρες και σάλτσες (κυριολεκτικά), αρωματίσαμε το πιάτο με δύο τρία υλικά (σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό), λούσαμε με λευκό κρασί και μεταφέραμε το Αιγαίο στο τραπέζι μας. H αρμύρα και η μεστή
γεύση που συνοδεύουν τα μύδια, έχει περάσει σε κάθε κόκκο του ζυμαρικού, μια ο ζωμός που χρησιμοποιήσαμε, προέρχεται από το άχνισμά τους. Εκείνη την μέρα είχαμε την τιμή να μας συνοδεύσει και η εξαιρετική Birra Artigianale al Tartufo. Τα μύδια τρώγονται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περίπου 17 είδη από αυτά είναι βρώσιμα και τα πιο γνωστά είναι τα Mytilus edulis (τα μπλε που μπήκαν στο κριθαράκι μας), τα...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com