Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Τα πιτάκια της συνταγής παρόλο που τα φτιάχνουν πια σ’ όλη την Κρήτη, είναι γνωστά σαν μαλεβυζιώτικα .Είναι εύκολα και νόστιμα , συνδυασμός που σε προκαλεί να τα δοκιμάσεις Αν και Δεκαπενταύγουστος, τα έφτιαξα για να κεράσω μουσαφίρηδες που έτυχε να
περάσουν για καφέ (και δεν νήστευαν).Μιας και είχα τη μυζήθρα… Με τα τέσσερα πρώτα υλικά φτιάχνουμε ένα πηκτό χυλό (αν παραείναι πηκτός βάλετε 1-2 κουταλιές νερό ή γάλα) και τον αφήνουμε να «ξεκουραστεί» 15 λεπτά ως μισή ώρα. Κόβουμε τη μυζήθρα σε μικρά κομματάκια (τα πιο πολλά της φωτογραφίας ξανακόπηκαν). Αν η μυζήθρα δεν...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Τα πιτάκια της συνταγής παρόλο που τα φτιάχνουν πια σ’ όλη την Κρήτη, είναι γνωστά σαν μαλεβυζιώτικα .Είναι εύκολα και νόστιμα , συνδυασμός που σε προκαλεί να τα δοκιμάσεις Αν και Δεκαπενταύγουστος, τα έφτιαξα για να κεράσω μουσαφίρηδες που έτυχε να
περάσουν για καφέ (και δεν νήστευαν).Μιας και είχα τη μυζήθρα… Με τα τέσσερα πρώτα υλικά φτιάχνουμε ένα πηκτό χυλό (αν παραείναι πηκτός βάλετε 1-2 κουταλιές νερό ή γάλα) και τον αφήνουμε να «ξεκουραστεί» 15 λεπτά ως μισή ώρα. Κόβουμε τη μυζήθρα σε μικρά κομματάκια (τα πιο πολλά της φωτογραφίας ξανακόπηκαν). Αν η μυζήθρα δεν...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr