Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Τις περισσότερες φορές οι κίτρινες κολοκύθες είναι μεγαλύτερες από όσο χρειαζόμαστε! Έτσι ή πρέπει να τις αγοράσουμε μισές (όταν τις κόβουν) ή πρέπει να τις καταναλώσουμε άμεσα. Κι όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις αποθηκεύσουμε, ανάλογα με το πώς
σκοπεύουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Η συντήρηση των διαφόρων τροφών ήταν ανέκαθεν ανάγκη. Πέρα από τους παλιούς τρόπους συντήρησης με ζάχαρη (γλυκά-μαρμελάδες) με αλάτι (παστά και αποξηραμένα) και με ξύδι ( τουρσιά κλπ), ο πιο εύκολος σύγχρονος τρόπος συντήρησης πολλών πρώτων υλών είναι η κατάψυξη.Συνήθως καταψύχω τις κολοκύθες μου με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα αφού την κόψουμε σε φέτες. Μετά την κόβουμε σε...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Τις περισσότερες φορές οι κίτρινες κολοκύθες είναι μεγαλύτερες από όσο χρειαζόμαστε! Έτσι ή πρέπει να τις αγοράσουμε μισές (όταν τις κόβουν) ή πρέπει να τις καταναλώσουμε άμεσα. Κι όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις αποθηκεύσουμε, ανάλογα με το πώς
σκοπεύουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Η συντήρηση των διαφόρων τροφών ήταν ανέκαθεν ανάγκη. Πέρα από τους παλιούς τρόπους συντήρησης με ζάχαρη (γλυκά-μαρμελάδες) με αλάτι (παστά και αποξηραμένα) και με ξύδι ( τουρσιά κλπ), ο πιο εύκολος σύγχρονος τρόπος συντήρησης πολλών πρώτων υλών είναι η κατάψυξη.Συνήθως καταψύχω τις κολοκύθες μου με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα αφού την κόψουμε σε φέτες. Μετά την κόβουμε σε...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr