Από το: Κρητικά τραπεζώματα
Χρόνια πολλά σε όλους! Υγεία- ευτυχία- αγάπη και γαλήνη στις καρδιές μας. Έπειτα από αρκετή απουσία, επιστρέφουμε με μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή, Γουρουνάκι ψητό, ένα πολύ νόστιμο απλό φαγητό, για το οποίο θα χρειαστούμε μόνο κρέας και αλάτι.
Αλατίζουμε πολύ καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί με το δέρμα κάτω, και ψήνουμε σιγά στους 190 βαθμούς, για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Αφού δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και δούμε ότι έχει μαλακώσει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 20 λεπτά ακόμα και, έπειτα, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο γκριλ, για 15-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά, και να γίνει τραγανή η πέτσα, δηλαδή το δέρμα του,Και ιδού το αποτέλεσμα τραγανό απ΄έξω μαλακό και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr
Χρόνια πολλά σε όλους! Υγεία- ευτυχία- αγάπη και γαλήνη στις καρδιές μας. Έπειτα από αρκετή απουσία, επιστρέφουμε με μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή, Γουρουνάκι ψητό, ένα πολύ νόστιμο απλό φαγητό, για το οποίο θα χρειαστούμε μόνο κρέας και αλάτι.
Αλατίζουμε πολύ καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί με το δέρμα κάτω, και ψήνουμε σιγά στους 190 βαθμούς, για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Αφού δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και δούμε ότι έχει μαλακώσει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 20 λεπτά ακόμα και, έπειτα, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο γκριλ, για 15-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά, και να γίνει τραγανή η πέτσα, δηλαδή το δέρμα του,Και ιδού το αποτέλεσμα τραγανό απ΄έξω μαλακό και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr