Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους: Αφενός γιατί είναι πιο γλυκά και αρωματικά, κι αφετέρου γιατί θέλω να κρατήσω τη γεύση τους μετά που θα φύγουν από την «κυκλοφορία». Όσο είναι φρέσκα μας
αρέσει να τα απολαμβάνουμε φρέσκα. Από τις λίγες εξαιρέσεις είναι τα μήλα. Αν τα μήλα έχουν ωριμάσει σωστά και έχουν πάρει όλα τους τα σάκχαρα, τα επεξεργάζομαι είτε για μαρμελάδες είτε για γλυκό στην αρχή της εποχής που εμφανίζονται. Είναι γνωστό ότι πολύ γρήγορα , μόλις τελειώσει η συγκομιδή τους, τα μήλα αποθηκεύονται σε ψυγεία και δεν είναι τα ίδια ούτε στη γεύση ούτε στο άρωμα με τα φρέσκα. Φέτος έγινε ακόμη πιο νωρίς από άλλες χρονιές η παρασκευή της μαρμελάδας μου γιατί με περιμένουν …πολλές άλλες δουλειές το προσεχές διάστημα! Είχα 2-3 χρόνια να φτιάξω αυτή τη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους: Αφενός γιατί είναι πιο γλυκά και αρωματικά, κι αφετέρου γιατί θέλω να κρατήσω τη γεύση τους μετά που θα φύγουν από την «κυκλοφορία». Όσο είναι φρέσκα μας
αρέσει να τα απολαμβάνουμε φρέσκα. Από τις λίγες εξαιρέσεις είναι τα μήλα. Αν τα μήλα έχουν ωριμάσει σωστά και έχουν πάρει όλα τους τα σάκχαρα, τα επεξεργάζομαι είτε για μαρμελάδες είτε για γλυκό στην αρχή της εποχής που εμφανίζονται. Είναι γνωστό ότι πολύ γρήγορα , μόλις τελειώσει η συγκομιδή τους, τα μήλα αποθηκεύονται σε ψυγεία και δεν είναι τα ίδια ούτε στη γεύση ούτε στο άρωμα με τα φρέσκα. Φέτος έγινε ακόμη πιο νωρίς από άλλες χρονιές η παρασκευή της μαρμελάδας μου γιατί με περιμένουν …πολλές άλλες δουλειές το προσεχές διάστημα! Είχα 2-3 χρόνια να φτιάξω αυτή τη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr