Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Οι μηλόπιτες είναι το πιο συνηθισμένο γλυκό αυτής της εποχής. Σκέτες, με κρέμα, τύπου κέικ, ανοικτές , κλειστές, ατομικές , ομαδικές, αναποδογυριστές, νηστίσιμες, αρτύσιμες, αμερικάνικες, γαλλικές, γερμανικές , όλο και κάποια θα έχετε φτιάξει στις κουζίνες σας, όλο και κάποια
θα είναι η αγαπημένη της οικογένειας. Στη δική μας οικογένεια όλες είναι αγαπημένες. Δεν έχω φτιάξει ποτέ μηλόπιτα και να μην έχει εξαφανιστεί που το τελευταίο της ψίχουλο. Κάθε μια έχει τη χάρη της που λένε. Ετούτη εδώ είναι από τις πιο αγαπημένες και ομολογουμένως τις πιο συχνές γιατί τα υλικά της τα έχω πάντοτε στο σπίτι, χρειάζεται μόνο δύο μήλα και είναι σχετικά υγιεινή αφού δεν έχει καθόλου αυγό ούτε υπερβολική ποσότητα βουτύρου. Είναι μια μηλόπιτα κανέλας θα έλεγα αφού και στο ζυμάρι βάζω κανέλα. Και τη λέω τριφτή, γιατί όλα τρίβονται! Και η γέμιση και το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Οι μηλόπιτες είναι το πιο συνηθισμένο γλυκό αυτής της εποχής. Σκέτες, με κρέμα, τύπου κέικ, ανοικτές , κλειστές, ατομικές , ομαδικές, αναποδογυριστές, νηστίσιμες, αρτύσιμες, αμερικάνικες, γαλλικές, γερμανικές , όλο και κάποια θα έχετε φτιάξει στις κουζίνες σας, όλο και κάποια
θα είναι η αγαπημένη της οικογένειας. Στη δική μας οικογένεια όλες είναι αγαπημένες. Δεν έχω φτιάξει ποτέ μηλόπιτα και να μην έχει εξαφανιστεί που το τελευταίο της ψίχουλο. Κάθε μια έχει τη χάρη της που λένε. Ετούτη εδώ είναι από τις πιο αγαπημένες και ομολογουμένως τις πιο συχνές γιατί τα υλικά της τα έχω πάντοτε στο σπίτι, χρειάζεται μόνο δύο μήλα και είναι σχετικά υγιεινή αφού δεν έχει καθόλου αυγό ούτε υπερβολική ποσότητα βουτύρου. Είναι μια μηλόπιτα κανέλας θα έλεγα αφού και στο ζυμάρι βάζω κανέλα. Και τη λέω τριφτή, γιατί όλα τρίβονται! Και η γέμιση και το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr