Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Τζενοβέζε

Written By Unknown on Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 | Οκτωβρίου 08, 2016

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Il laboratorio di mm_skg
Το λαχταριστό πιάτο της φωτογραφίας είναι ένα στιφάδο, που ονομάζεται τζενοβέζε, δηλαδή γενοβέζικο. Το πλήρες όνομα του πιάτου είναι pasta con sugo alla genovese, γιατί σερβίρεται πάντα με μακαρόνια! Κρίνοντας από το όνομα, θα περιμένε κανείς να προέρχεται από την
Βόρεια Ιταλία, εν τούτοις, είναι το πιό δημοφιλές μαμαδίστικο κυριακάτικο φαγητό στην Νάπολι, μαζί βέβαια με το ραγκού (συνταγή εδώ)! Πως όμως μία βέρα ναπολιτάνα βαφτίστηκε γενοβέζα? Η ιστορία αυτής της συνταγής μας πηγαίνει αρκετούς αιώνες πίσω, και συγκεκριμένα στα 1600, όταν στην Νάπολι κυριαρχούσαν οι Αραγωνέζοι (ισπανοί). Εκείνη την περίοδο, το λιμάνι ήταν γεμάτο από μαγειρεία, τα οποία είχαν γενοβέζους μάγειρες, που έφταναν εκεί με τα καράβια. Οι γενοβέζοι έφτιαχναν ένα πιάτο της...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr



SHARE

About Unknown