Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Ένα πιάτο που στο παρελθόν ήθελε πολύ κόπο και νοικοκυροσύνη. Ου παντός που λένε… Στο μυαλό μου το καθάρισμα εντέρων και κυρίως κοιλιάς ήταν θα λέγαμε η «ενηλικίωση» της μαγείρισσας. Ε, άμα ξέρεις να πλένεις σωστά εντόσθια, έντερα και κοιλιές, δεν φοβάσαι τίποτα
στην κουζίνα! Ειδικά οι κοιλιές θέλανε και γνώση, τέχνη, και υπομονή για να καθαριστούν και να ασπρίσουν. Οι κοιλιές (όπως και τα υπόλοιπα εντόσθια) είχαν και στην κρητική κουζίνα περίοπτη θέση. Φτηνό μέρος του ζώου που αποκτούσε υπεραξία λόγω του κόπου που ήθελε για να μαγειρευτεί και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Ένα πιάτο που στο παρελθόν ήθελε πολύ κόπο και νοικοκυροσύνη. Ου παντός που λένε… Στο μυαλό μου το καθάρισμα εντέρων και κυρίως κοιλιάς ήταν θα λέγαμε η «ενηλικίωση» της μαγείρισσας. Ε, άμα ξέρεις να πλένεις σωστά εντόσθια, έντερα και κοιλιές, δεν φοβάσαι τίποτα
στην κουζίνα! Ειδικά οι κοιλιές θέλανε και γνώση, τέχνη, και υπομονή για να καθαριστούν και να ασπρίσουν. Οι κοιλιές (όπως και τα υπόλοιπα εντόσθια) είχαν και στην κρητική κουζίνα περίοπτη θέση. Φτηνό μέρος του ζώου που αποκτούσε υπεραξία λόγω του κόπου που ήθελε για να μαγειρευτεί και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr