Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Οι φοκάτσιες είναι σχετικά επίπεδα ιταλικά ψωμιά που μοιάζουν με τις δικές μας λαγάνες. Η συγκεκριμένη θυμίζει τόσο πολύ την ελληνική λαδένια της Κιμώλου που είναι να απορεί κανείς για τις κοινές εμπνεύσεις των λαών. Η πρωτοτυπία της και η ουσιαστική της διαφορά είναι στην
προσθήκη πατάτας στη ζύμη, πράγμα που είδα και σε άλλες συνταγές ζυμαριών (ακόμη και πίτσας) σ’ αυτό και σε άλλα βιβλία που πήρα από την Ιταλία. Η φοκάτσια αυτή μας άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα την επαναλάβουμε, αφού τα υλικά της βρίσκονται πάντα μέσα στο σπίτι και είναι απολύτως …κρητικά θα έλεγε κάποιος.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Οι φοκάτσιες είναι σχετικά επίπεδα ιταλικά ψωμιά που μοιάζουν με τις δικές μας λαγάνες. Η συγκεκριμένη θυμίζει τόσο πολύ την ελληνική λαδένια της Κιμώλου που είναι να απορεί κανείς για τις κοινές εμπνεύσεις των λαών. Η πρωτοτυπία της και η ουσιαστική της διαφορά είναι στην
προσθήκη πατάτας στη ζύμη, πράγμα που είδα και σε άλλες συνταγές ζυμαριών (ακόμη και πίτσας) σ’ αυτό και σε άλλα βιβλία που πήρα από την Ιταλία. Η φοκάτσια αυτή μας άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα την επαναλάβουμε, αφού τα υλικά της βρίσκονται πάντα μέσα στο σπίτι και είναι απολύτως …κρητικά θα έλεγε κάποιος.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr