Από το: Μαγειρικές διαδρομές
Έθιμο στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που προστατεύει τα μικρά παιδιά από τις αρρώστειες! Μοιράζουμε το γλυκό σε τρία τουλάχιστον σπίτια! Πλένουμε καλά το σιτάρι. Το βάζουμε να μουσκέψει σε 4 κιλά ζεστό νερό 12 ώρες. Το βάζουμε να βράσει με αυτό το νερό, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Το βράζουμε περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά η μέχρι να σκάσει το σιτάρι. Το στραγγίζουμε σε άλλη κατσαρόλα, το περνάμε με λίγο κρύο νερό για να μείνει λίγο σταθερό. Αυτό το νερό δεν το πετάμε αλλά το προσθέτουμε στο...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.mageirikesdiadromes.gr
Έθιμο στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που προστατεύει τα μικρά παιδιά από τις αρρώστειες! Μοιράζουμε το γλυκό σε τρία τουλάχιστον σπίτια! Πλένουμε καλά το σιτάρι. Το βάζουμε να μουσκέψει σε 4 κιλά ζεστό νερό 12 ώρες. Το βάζουμε να βράσει με αυτό το νερό, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Το βράζουμε περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά η μέχρι να σκάσει το σιτάρι. Το στραγγίζουμε σε άλλη κατσαρόλα, το περνάμε με λίγο κρύο νερό για να μείνει λίγο σταθερό. Αυτό το νερό δεν το πετάμε αλλά το προσθέτουμε στο...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.mageirikesdiadromes.gr