Από το: Παλιούρι Έβρου
Είναι ήδη αρχές Δεκεμβρίου (Αντράς στα Παλιουριώτικα) και πλησιάζουμε προς την γιορτή της Αγ. Βαρβάρας. Τέτοιες μέρες στο χωριό όλες οι γυναίκες ετοίμαζαν, ελπίζω να ετοιμάζουν και τώρα, τη βαρβάρα. Το σιτάρι, που είναι και το βασικό υλικό, έπρεπε να είναι σκληρό, στουμπισμένο
στο γουδί, ξεφλουδισμένο και πλυμένο. Φυσικά για να γίνει πιο η νόστιμη βαρβάρα, έπρεπε να προστεθεί και σουσάμι στουμπισμένο ή ταχίνι, ζάχαρη, μήλα, σταφίδες ή καρύδια τριμμένα...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://paliouri-evrou.blogspot.gr
Είναι ήδη αρχές Δεκεμβρίου (Αντράς στα Παλιουριώτικα) και πλησιάζουμε προς την γιορτή της Αγ. Βαρβάρας. Τέτοιες μέρες στο χωριό όλες οι γυναίκες ετοίμαζαν, ελπίζω να ετοιμάζουν και τώρα, τη βαρβάρα. Το σιτάρι, που είναι και το βασικό υλικό, έπρεπε να είναι σκληρό, στουμπισμένο
στο γουδί, ξεφλουδισμένο και πλυμένο. Φυσικά για να γίνει πιο η νόστιμη βαρβάρα, έπρεπε να προστεθεί και σουσάμι στουμπισμένο ή ταχίνι, ζάχαρη, μήλα, σταφίδες ή καρύδια τριμμένα...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://paliouri-evrou.blogspot.gr