Από το: G & M - Χρώμα... Ελληνικό!
Όπως, τα λένε στην Κεφαλλονιά μας... Το λένε έτσι..., διότι τα όσπρια βράζουν όλα μαζί στην κατσαρόλα, δηλ. μπουρμπουλίζονται κατά την τοπική διάλεκτο... Το παραδοσιακό αυτό πιάτο με όλα τα όσπρια και καρπούς προς τιμή της Παναγίας μας την ημέρα των Εισοδίων
της (21 Νοεμβρίου) για να την ευχαριστήσουν για τη σπορά... στο κάθε σπιτικό! Στην Κεφαλλονιά, μάλιστα, το προσφέρουν και το βράδυ της Παραμονής της Εορτής μετά τη λήξη του Εσπερινού στους εκκλησιαζόμενους μαζί με τον άρτο...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.gandmclub.com
Όπως, τα λένε στην Κεφαλλονιά μας... Το λένε έτσι..., διότι τα όσπρια βράζουν όλα μαζί στην κατσαρόλα, δηλ. μπουρμπουλίζονται κατά την τοπική διάλεκτο... Το παραδοσιακό αυτό πιάτο με όλα τα όσπρια και καρπούς προς τιμή της Παναγίας μας την ημέρα των Εισοδίων
της (21 Νοεμβρίου) για να την ευχαριστήσουν για τη σπορά... στο κάθε σπιτικό! Στην Κεφαλλονιά, μάλιστα, το προσφέρουν και το βράδυ της Παραμονής της Εορτής μετά τη λήξη του Εσπερινού στους εκκλησιαζόμενους μαζί με τον άρτο...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.gandmclub.com