Από το: Il laboratorio di mm_skg
Η μπουγιαμπέσα (ελληνοποιημένη ονομασία του γαλλικού bouilleabaisse) είναι ίσως η πιό φημισμένη ψαρόσουπα στον κόσμο. Η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Προβηγκίας, το όνομα της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει " βράζω σε χαμηλή φωτιά", και είναι διαδεδομένη
τόσο στην Νοτιοανατολική Γαλλία, όσο και στο γειτονικό κομμάτι της ιταλικής Λιγκούρια. Πιστεύεται ότι οι ρίζες της συνταγής είναι ελληνικές, από την περίφημη δικιά μας κακαβιά, και έφτασε στην Κυανή Ακτή μαζί με τους φωκιείς εποίκους...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr
Η μπουγιαμπέσα (ελληνοποιημένη ονομασία του γαλλικού bouilleabaisse) είναι ίσως η πιό φημισμένη ψαρόσουπα στον κόσμο. Η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Προβηγκίας, το όνομα της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει " βράζω σε χαμηλή φωτιά", και είναι διαδεδομένη
τόσο στην Νοτιοανατολική Γαλλία, όσο και στο γειτονικό κομμάτι της ιταλικής Λιγκούρια. Πιστεύεται ότι οι ρίζες της συνταγής είναι ελληνικές, από την περίφημη δικιά μας κακαβιά, και έφτασε στην Κυανή Ακτή μαζί με τους φωκιείς εποίκους...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr