Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Δεν γνωρίζω αν γνωρίζετε τις αβρωνιές. Είναι φυτό που συναντάται σε όλη τη νότια Ευρώπη και βέβαια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα ονόματά του ανά την Ελλάδα είναι: Αβρωνιά, αβρουνιά, βρυωνιά, οβριά, αδρανιά, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι tamus communis. Είναι
γνωστό από την αρχαιότητα όχι μόνο σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο (γι αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ). Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης «πρακτικοί» γιατροί το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
Δεν γνωρίζω αν γνωρίζετε τις αβρωνιές. Είναι φυτό που συναντάται σε όλη τη νότια Ευρώπη και βέβαια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα ονόματά του ανά την Ελλάδα είναι: Αβρωνιά, αβρουνιά, βρυωνιά, οβριά, αδρανιά, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι tamus communis. Είναι
γνωστό από την αρχαιότητα όχι μόνο σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο (γι αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ). Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης «πρακτικοί» γιατροί το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr