Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Μπαρμπούνια Τηγανητά

Written By Unknown on Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 | Απριλίου 05, 2017

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Τα μπαρμπούνια (Mullus barbatus) όπως και τα ξαδελφάκια τους οι κουτσομούρες (Mullus surmuletus)  είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια της οικογένειας των τριγλιδών (Triglidae). Ψάχνοντας την ετυμηγορία της λέξης  “mullet” που είναι η κοινή ονομασία του μπαρμπουνιού στα
Αγγλικά, βρήκα ότι η λέξη προέρχεται από το Μεσαιωνικά Αγγλικά molet, στα Αγγλο-Γαλλικά mulet, από τα Λατινικά mullus και από τα αρχ. Εληνικά “μέλαν” (σκούρο χρώμα). Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης...
 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.kopiaste.info


SHARE

About Unknown