Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Τα μπαρμπούνια (Mullus barbatus) όπως και τα ξαδελφάκια τους οι κουτσομούρες (Mullus surmuletus) είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια της οικογένειας των τριγλιδών (Triglidae). Ψάχνοντας την ετυμηγορία της λέξης “mullet” που είναι η κοινή ονομασία του μπαρμπουνιού στα
Αγγλικά, βρήκα ότι η λέξη προέρχεται από το Μεσαιωνικά Αγγλικά molet, στα Αγγλο-Γαλλικά mulet, από τα Λατινικά mullus και από τα αρχ. Εληνικά “μέλαν” (σκούρο χρώμα). Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.kopiaste.info
Τα μπαρμπούνια (Mullus barbatus) όπως και τα ξαδελφάκια τους οι κουτσομούρες (Mullus surmuletus) είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια της οικογένειας των τριγλιδών (Triglidae). Ψάχνοντας την ετυμηγορία της λέξης “mullet” που είναι η κοινή ονομασία του μπαρμπουνιού στα
Αγγλικά, βρήκα ότι η λέξη προέρχεται από το Μεσαιωνικά Αγγλικά molet, στα Αγγλο-Γαλλικά mulet, από τα Λατινικά mullus και από τα αρχ. Εληνικά “μέλαν” (σκούρο χρώμα). Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.kopiaste.info