Από το: Συνταγές και Συμβουλές Μαγειρικής
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε και όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε 1 1/2 φλ. τσ. αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και πάλι για να λιώσει εντελώς η μαγιά και να ενωθεί με το αλεύρι, σκεπάζουμε το μπολ και
αφήνουμε να σταθεί μέχρι να φουσκώσει (περίπου 45 λεπτά). Αυτό είναι το προζύμι. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά (ή στα μικροκύματα), όχι για να βράσει αλλά για να κάψει καλά. Σε ένα άλλο μπολ σπάζουμε τ΄αβγά και με το χέρι διαλύουμε τους κρόκους...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.e-sofia.gr
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε και όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε 1 1/2 φλ. τσ. αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και πάλι για να λιώσει εντελώς η μαγιά και να ενωθεί με το αλεύρι, σκεπάζουμε το μπολ και
αφήνουμε να σταθεί μέχρι να φουσκώσει (περίπου 45 λεπτά). Αυτό είναι το προζύμι. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά (ή στα μικροκύματα), όχι για να βράσει αλλά για να κάψει καλά. Σε ένα άλλο μπολ σπάζουμε τ΄αβγά και με το χέρι διαλύουμε τους κρόκους...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.e-sofia.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.