Από το: Τα φαγητά της γιαγιάς
Θρούμπα ονομάζεται η ποικιλία ελιάς, που ωριμάζει πάνω στο ελαιόδενδρο και γλυκαίνει από μόνη της. Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται κυρίως στη Θάσο και το χαρακτηριστικό αυτό φυσικό σταφίδιασμα και γλύκισμα, οφείλεται σε ένα μύκητα, που λέγεται Phoma oleae. Εκτός όμως από
αυτές, στο εμπόριο θα βρούμε και Θρούμπες που είναι φτιαγμένες στο αλάτι, γνωστές και ως αλατσοελιές ή εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://faghta-giagias.blogspot.com
Θρούμπα ονομάζεται η ποικιλία ελιάς, που ωριμάζει πάνω στο ελαιόδενδρο και γλυκαίνει από μόνη της. Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται κυρίως στη Θάσο και το χαρακτηριστικό αυτό φυσικό σταφίδιασμα και γλύκισμα, οφείλεται σε ένα μύκητα, που λέγεται Phoma oleae. Εκτός όμως από
αυτές, στο εμπόριο θα βρούμε και Θρούμπες που είναι φτιαγμένες στο αλάτι, γνωστές και ως αλατσοελιές ή εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://faghta-giagias.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.