Από το: Αθηνόραμα unami.gr
Το μαγκίρι είναι παραδοσιακό ζυμαρικό της ανατολικής -κυρίως- Κρήτης, με πολύ παλαιές ρίζες. Το φτιάχνουν λίγο πριν μαγειρευτεί και σπανιότερα το ξεραίνουν για να καταναλωθεί αργότερα. Μαγειρεύεται πάντα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Αναμειγνύουμε σε ένα φλιτζάνι το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Σε
μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον σφιχτή, που να μην κολλάει. Προσθέτουμε κατά το ζύμωμα και όσο ακόμα από το υγρό μείγμα χρειάζεται. Αφήνουμε τη ζύμη 40'-1 ώρα να ξεκουραστεί ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.athinorama.gr/umami
Το μαγκίρι είναι παραδοσιακό ζυμαρικό της ανατολικής -κυρίως- Κρήτης, με πολύ παλαιές ρίζες. Το φτιάχνουν λίγο πριν μαγειρευτεί και σπανιότερα το ξεραίνουν για να καταναλωθεί αργότερα. Μαγειρεύεται πάντα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Αναμειγνύουμε σε ένα φλιτζάνι το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Σε
μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον σφιχτή, που να μην κολλάει. Προσθέτουμε κατά το ζύμωμα και όσο ακόμα από το υγρό μείγμα χρειάζεται. Αφήνουμε τη ζύμη 40'-1 ώρα να ξεκουραστεί ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.athinorama.gr/umami