Από το: syntages apo katina .blogspot.gr
Το φημισμένο, με το ιδιαίτερα νόστιμο κρέας αγριοκάτσικο από το νησάκι Σχίζα Μεσσηνίας, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο από την Κατίνα.
Τα Σκιζιώτικα γίδια βόσκουν ελεύθερα στο νησί Σχίζα (μικρό νησάκι δυτικά του ακρωτηρίου Ακρίτας, με βραχώδεις ακτές και χαμηλούς θάμνους) και έχουν πολύ νόστιμο κρέας, διαφορετικό από τα
υπόλοιπα κρέατα της περιοχής, ίσως επειδή «εκείνα τα γίδια πίνουνε και θάλασσα».
Ανήκουν σε κάποιους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πηγαίνουν το καλοκαίρι μόνο, πιάνουν όσα μπορούν, τα φέρνουν στο χωριό και τα σφάζουν.
Τον υπόλοιπο τα γίδια βόσκουν και γεννάνε ελεύθερα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας
Το φημισμένο, με το ιδιαίτερα νόστιμο κρέας αγριοκάτσικο από το νησάκι Σχίζα Μεσσηνίας, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο από την Κατίνα.
Τα Σκιζιώτικα γίδια βόσκουν ελεύθερα στο νησί Σχίζα (μικρό νησάκι δυτικά του ακρωτηρίου Ακρίτας, με βραχώδεις ακτές και χαμηλούς θάμνους) και έχουν πολύ νόστιμο κρέας, διαφορετικό από τα
υπόλοιπα κρέατα της περιοχής, ίσως επειδή «εκείνα τα γίδια πίνουνε και θάλασσα».
Ανήκουν σε κάποιους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πηγαίνουν το καλοκαίρι μόνο, πιάνουν όσα μπορούν, τα φέρνουν στο χωριό και τα σφάζουν.
Τον υπόλοιπο τα γίδια βόσκουν και γεννάνε ελεύθερα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.