Από το: cretan gastronomy. blogspot.gr
Αρωματική , εύκολη μαρμελάδα εποχής!
Όπως έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση το πεσκέσι με τα εσπεριδοειδή ήταν «βασιλικό». Έτσι εκτός από το κέικ που ήδη έχει φτιαχτεί και για δεύτερη φορά, μια
ποσότητα μανταρινιών χρησιμοποιήθηκε για μαρμελάδα μανταρίνι.
Οι μαρμελάδες εσπεριδοειδών είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Μου αρέσει και το χρώμα τους και η γεύση τους και η ανεπαίσθητη πικράδα που αφήνουν στο τέλος (αν τους το επιτρέψουμε…). Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα ολόκληρα τα φρούτα , φλούδα και σάρκα, και μετρώ τις ποσότητες με όγκους και όχι με βάρος , αφενός για ευκολία κι αφετέρου γιατί μπορεί οι ποσότητες των φρούτων που θα χρησιμοποιήσω να είναι εντελώς τυχαίες, δηλαδή δεν φτιάχνω πάντα 1 κιλό, 2 κιλά, κ.ο.κ. , αλλά όσα έχω!
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Αρωματική , εύκολη μαρμελάδα εποχής!
Όπως έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση το πεσκέσι με τα εσπεριδοειδή ήταν «βασιλικό». Έτσι εκτός από το κέικ που ήδη έχει φτιαχτεί και για δεύτερη φορά, μια
ποσότητα μανταρινιών χρησιμοποιήθηκε για μαρμελάδα μανταρίνι.
Οι μαρμελάδες εσπεριδοειδών είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Μου αρέσει και το χρώμα τους και η γεύση τους και η ανεπαίσθητη πικράδα που αφήνουν στο τέλος (αν τους το επιτρέψουμε…). Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα ολόκληρα τα φρούτα , φλούδα και σάρκα, και μετρώ τις ποσότητες με όγκους και όχι με βάρος , αφενός για ευκολία κι αφετέρου γιατί μπορεί οι ποσότητες των φρούτων που θα χρησιμοποιήσω να είναι εντελώς τυχαίες, δηλαδή δεν φτιάχνω πάντα 1 κιλό, 2 κιλά, κ.ο.κ. , αλλά όσα έχω!
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.