Από το: cretan gastronomy. blogspot.gr
Το νόστιμο συνοδευτικό σε υγιεινή εκδοχή και σε μισή ώρα πάνω κάτω!
Πουρές λέει το λεξικό ότι είναι έδεσμα από πολτοποιημένα λαχανικά ή φρούτα ή όσπρια. Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό purée αλλά πολτοποίηση τροφών γινόταν και
γίνεται σ’ όλο τον κόσμο. Γιατί σ’ όλο τον κόσμο πολτοποιούσαν οι άνθρωποι τις τροφές για να ταΐσουν τα μικρά παιδάκια. Διάσημοι εξάλλου είναι οι πουρέδες μελιτζάνας της Ανατολής.
Παρόλο λοιπόν που θα έπρεπε να παραλείπουμε το τελικό ς εμείς πάλι το εξελληνίσαμε και του φτιάξαμε και το υποκοριστικό 'πουρεδάκι" για να το δέσουμε με το βελούδινο και το τρυφερό της γεύσης του.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Το νόστιμο συνοδευτικό σε υγιεινή εκδοχή και σε μισή ώρα πάνω κάτω!
Πουρές λέει το λεξικό ότι είναι έδεσμα από πολτοποιημένα λαχανικά ή φρούτα ή όσπρια. Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό purée αλλά πολτοποίηση τροφών γινόταν και
γίνεται σ’ όλο τον κόσμο. Γιατί σ’ όλο τον κόσμο πολτοποιούσαν οι άνθρωποι τις τροφές για να ταΐσουν τα μικρά παιδάκια. Διάσημοι εξάλλου είναι οι πουρέδες μελιτζάνας της Ανατολής.
Παρόλο λοιπόν που θα έπρεπε να παραλείπουμε το τελικό ς εμείς πάλι το εξελληνίσαμε και του φτιάξαμε και το υποκοριστικό 'πουρεδάκι" για να το δέσουμε με το βελούδινο και το τρυφερό της γεύσης του.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.