Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Αρνί γεμιστό

Written By Unknown on Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 | Απριλίου 23, 2014

Από το: syntages kardias. blogspot.gr
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.
Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή ρυζάντι, καθώς ένα από τα κύρια συστατικά της γέμισης είναι το ρύζι.

Μαζί με το ρύζι προστίθενται η συκωταριά, ξηροί καρποί, μπαχαρικά ή και φρέσκα μυρωδικά βότανα. Η μητέρα μου αντί της συκωταριάς επειδή δεν άρεσε σε όλους στην οικογένεια, έβαζε μοσχαρίσιο κιμά.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα όταν αρραβωνιασμένη πια, βρέθηκα στο χωριό του πεθερού μου στην Ηλεία και διαπίστωσα ότι και εκεί υπήρχε το ίδιο έθιμο. Δεν το συνάντησα όμως σε άλλο μέρος της Πελοποννήσου, παρά μόνο εκεί.


Διαβάστε τη συνταγή στο: Συνταγές της καρδιάς



SHARE

About Unknown