Από το: me-nu.gr
Ιταλικής καταγωγής. Τούρτα με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εσπρέσο και λικέρ αμυγδάλου Amaretto, με μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος, πασπαλισμένη με κακάο.
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και τη βανίλια. Χτυπάμε το τυρί. Χτυπάμε τα
αυγά με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω και στον πάτο στην πιατέλα με το τσέρκι, (αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε στα 3/4 του μήκους τους). Απλώνουμε τη μισή κρέμα, μετά τα υπόποιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Σπιτικό μενού
Ιταλικής καταγωγής. Τούρτα με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εσπρέσο και λικέρ αμυγδάλου Amaretto, με μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος, πασπαλισμένη με κακάο.
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και τη βανίλια. Χτυπάμε το τυρί. Χτυπάμε τα
αυγά με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω και στον πάτο στην πιατέλα με το τσέρκι, (αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε στα 3/4 του μήκους τους). Απλώνουμε τη μισή κρέμα, μετά τα υπόποιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Σπιτικό μενού
