Από το: cretan gastronomy. blogspot.gr
Και όχι από σιρόπι γλυκού του κουταλιού…
Όταν έγραψα τη συνταγή για το γλυκό βύσσινο, σημείωσα στον υπότιτλο της ανάρτησης ότι φτιάχνουμε ταυτόχρονα και βυσσινάδα με τον εύκολο τρόπο. Άφησα δηλαδή κάποιο υπονοούμενο για άλλο τρόπο, πιο σύνθετο. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερη βυσσινάδα γίνεται από πολτό βύσσινου. Πιο φρουτένια, λιγότερο
γλυκιά, πιο γευστική κατά τη γνώμη μου.
Τώρα που τα βύσσινα είναι στο τέλος τους, και οι χυμοί τους έχουν γλυκάνει και αυξηθεί είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να τη φτιάξουμε. Το ξεκουκούκιασμα του βύσσινου για βυσσινάδα δεν απαιτεί καμιά επιδεξιότητα και το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το δέσιμο του σιροπιού. Αν δέσει υπερβολικά δεν θα πέφτει από το μπουκάλι!
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Και όχι από σιρόπι γλυκού του κουταλιού…
Όταν έγραψα τη συνταγή για το γλυκό βύσσινο, σημείωσα στον υπότιτλο της ανάρτησης ότι φτιάχνουμε ταυτόχρονα και βυσσινάδα με τον εύκολο τρόπο. Άφησα δηλαδή κάποιο υπονοούμενο για άλλο τρόπο, πιο σύνθετο. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερη βυσσινάδα γίνεται από πολτό βύσσινου. Πιο φρουτένια, λιγότερο
γλυκιά, πιο γευστική κατά τη γνώμη μου.
Τώρα που τα βύσσινα είναι στο τέλος τους, και οι χυμοί τους έχουν γλυκάνει και αυξηθεί είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να τη φτιάξουμε. Το ξεκουκούκιασμα του βύσσινου για βυσσινάδα δεν απαιτεί καμιά επιδεξιότητα και το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το δέσιμο του σιροπιού. Αν δέσει υπερβολικά δεν θα πέφτει από το μπουκάλι!
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους