Από το: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας
Παραδοσιακή συνταγή για σπιτική μουσταλευριά, ενός από τα πιο αγαπημένα και εύκολα εποχιακά γλυκίσματα της κουζίνας μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο που διαθέτουμε για το γλυκό και ρίχνουμε μέσα στάχτη (δέκα κιλά
μούστος, ένα κιλό στάχτη). Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να χουχλάξει. Το αφήνουμε να πάρει μερικούς χούχλους και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ξαστερώσει ο μούστος. Όταν γίνει αυτό, σουρώνουμε προσεκτικά το μούστο σε μια άλλη κατσαρόλα (στο σουρωτήρι βάζουμε και πανί) προσέχοντας να μην πέσει το κατακάθι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: syntagesapokatina.blogspot.gr
Παραδοσιακή συνταγή για σπιτική μουσταλευριά, ενός από τα πιο αγαπημένα και εύκολα εποχιακά γλυκίσματα της κουζίνας μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο που διαθέτουμε για το γλυκό και ρίχνουμε μέσα στάχτη (δέκα κιλά
μούστος, ένα κιλό στάχτη). Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να χουχλάξει. Το αφήνουμε να πάρει μερικούς χούχλους και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ξαστερώσει ο μούστος. Όταν γίνει αυτό, σουρώνουμε προσεκτικά το μούστο σε μια άλλη κατσαρόλα (στο σουρωτήρι βάζουμε και πανί) προσέχοντας να μην πέσει το κατακάθι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: syntagesapokatina.blogspot.gr