Από το: Νόστιμες συνταγές της Γωγώς
Τι πιο νόστιμο και πιο υγιεινό από το σπιτικό ψωμί, και μάλιστα ολικής άλεσης? Δοκιμάστε το και απολαύστε το!!!
Σε λεκάνη βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη το ελαιόλαδο το χλιαρό νερό (όχι καυτό) και ανακατεύουμε καλά να
διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί - φουσκώσει. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και ζυμώνουμε δυνατά εκεί πια για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό τοποθετούμε την ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 τέταρτα με 1 άρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διαβάστε τη συνταγή στο: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr
Τι πιο νόστιμο και πιο υγιεινό από το σπιτικό ψωμί, και μάλιστα ολικής άλεσης? Δοκιμάστε το και απολαύστε το!!!
Σε λεκάνη βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη το ελαιόλαδο το χλιαρό νερό (όχι καυτό) και ανακατεύουμε καλά να
διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί - φουσκώσει. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και ζυμώνουμε δυνατά εκεί πια για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό τοποθετούμε την ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 τέταρτα με 1 άρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διαβάστε τη συνταγή στο: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr