Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Τούρτα αμυγδάλου "Ελβετία" (torta elvezia) - Torta Elvezia

Written By Unknown on Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 | Νοεμβρίου 28, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Il laboratorio di mm_skg
Η torta Elvezia είναι ένας συνδυασμός γλυκού της Κεντρικής Ευρώπης με τοπικά υλικά της ζαχαροπλαστικής, όπως η μαρέγκα με αμύγδαλα και η κρέμα τζαμπαϊόνε με κρόκους αυγών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα
παρόμοιο γλυκό με το όνομα gâteau Dax στην γαλλική κουζίνα, απ' όπου πήρε και το όνομα του το μπισκότο μαρέγκας ή ντακουάζ. Η torta Elvezia αποτελείται από 3 δίσκους ντακουάζ με αμύγδαλα και δύο στρώσει κρέμας τζαμπαϊόνε και κρέμας βουτύρου. Μπορεί να περιέχει επίσης σαντιγύ ή και σοκολάτα. Οπως καταλαβαίνετε η torta Elvezia δεν είναι διαιτητικό γλυκό, αλλά για μία φορά μπορούμε να την φτιάξουμε γιατί πραγματικά η γεύση της είναι θεϊκή! Εξ' αιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, διατηρείται για αρκετές ημέρες και εκτός ψυγείου.
 

Διαβάστε τη συνταγή στο: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr


SHARE

About Unknown