Από το: Healthy Cooking!
Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό ρόφημα που παρασκευάζεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κλπ.) το οποίο έχει υποστεί ζύμωση χρησιμοποιώντας κόκκους κεφιρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι. Αυτές οι αποικίες είναι καλά στελέχη βακτηρίων που βοηθούν στη ζύμωση του
γάλακτος αποτρέποντας το γάλα από το να χαλάσει. Επιπλέον, οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφιρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος και έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://stavroulacooking.com
Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό ρόφημα που παρασκευάζεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κλπ.) το οποίο έχει υποστεί ζύμωση χρησιμοποιώντας κόκκους κεφιρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι. Αυτές οι αποικίες είναι καλά στελέχη βακτηρίων που βοηθούν στη ζύμωση του
γάλακτος αποτρέποντας το γάλα από το να χαλάσει. Επιπλέον, οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφιρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος και έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://stavroulacooking.com