Από το: Κρητικά τραπεζώματα
Σήμερα θα μάθουμε πως γίνεται ο ξινόχοντρος. Ο ξινόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξινισμένου γάλακτος και του σιταριού. Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε ξινόχοντρο, είναι οι μέρες του Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και τα
μελτεμάκια βοηθούν στο να στεγνώσει, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί όλη τη χρονιά. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Κρητικής διατροφής, κι έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Κρητικών.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr
Σήμερα θα μάθουμε πως γίνεται ο ξινόχοντρος. Ο ξινόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξινισμένου γάλακτος και του σιταριού. Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε ξινόχοντρο, είναι οι μέρες του Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και τα
μελτεμάκια βοηθούν στο να στεγνώσει, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί όλη τη χρονιά. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Κρητικής διατροφής, κι έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Κρητικών.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.