Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Τζατζίκι ή ταλατούρι

Written By Unknown on Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 | Σεπτεμβρίου 18, 2016

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Το τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της Ελληνικής κουζίνας το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ με ψητά κρέατα και ειδικά με σουβλάκι ή γύρο. Γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι τριμμένο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και σκόρδο ανάλογα με πόσο πικάντικο το θέλουμε. Στην Κύπρο γίνεται
με τον ίδιο τρόπο, μόνο που βάζουμε τριμμένο ξερό δυόσμο μέσα. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε με τον τρίφτη και στύβουμε να φύγει το νερό. Κοπανίζουμε το σκόρδο με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν...
 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info


SHARE

About Unknown