Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Το τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της Ελληνικής κουζίνας το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ με ψητά κρέατα και ειδικά με σουβλάκι ή γύρο. Γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι τριμμένο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και σκόρδο ανάλογα με πόσο πικάντικο το θέλουμε. Στην Κύπρο γίνεται
με τον ίδιο τρόπο, μόνο που βάζουμε τριμμένο ξερό δυόσμο μέσα. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε με τον τρίφτη και στύβουμε να φύγει το νερό. Κοπανίζουμε το σκόρδο με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info
Το τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της Ελληνικής κουζίνας το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ με ψητά κρέατα και ειδικά με σουβλάκι ή γύρο. Γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι τριμμένο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και σκόρδο ανάλογα με πόσο πικάντικο το θέλουμε. Στην Κύπρο γίνεται
με τον ίδιο τρόπο, μόνο που βάζουμε τριμμένο ξερό δυόσμο μέσα. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε με τον τρίφτη και στύβουμε να φύγει το νερό. Κοπανίζουμε το σκόρδο με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info