Από το: Κρητικά τραπεζώματα
Μύρισε το σπίτι μας κανέλα και κρέμα. Τώρα που κρυώνει σιγά σιγά ο καιρός, ας κάνουμε ένα παραδοσιακό γλυκάκι για την οικογένεια μας, και τους φίλους μας. Άλλωστε, τι ποιο αγνό και ελαφρύ, από μια γαλατόπιτα. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά όταν ψηθεί πρέπει να
περιμένουμε να κρυώσει για να την φάμε, έτσι ώστε η κρέμα να έχει δέσε,ι να μην είναι ρευστή, και να κόβεται όμορφα. Θα φτιάξουμε πρώτα την κρέμα, έτσι ώστε να μην την βάλουμε καυτή πάνω στο φύλο, να έχει προλάβει να κρυώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια Γίνεται ένα παχύ ζυμαράκι...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr
Μύρισε το σπίτι μας κανέλα και κρέμα. Τώρα που κρυώνει σιγά σιγά ο καιρός, ας κάνουμε ένα παραδοσιακό γλυκάκι για την οικογένεια μας, και τους φίλους μας. Άλλωστε, τι ποιο αγνό και ελαφρύ, από μια γαλατόπιτα. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά όταν ψηθεί πρέπει να
περιμένουμε να κρυώσει για να την φάμε, έτσι ώστε η κρέμα να έχει δέσε,ι να μην είναι ρευστή, και να κόβεται όμορφα. Θα φτιάξουμε πρώτα την κρέμα, έτσι ώστε να μην την βάλουμε καυτή πάνω στο φύλο, να έχει προλάβει να κρυώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια Γίνεται ένα παχύ ζυμαράκι...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr