Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Όσο για τα υλικά, όσο πιο απλή, τόσο πιο καλή! Πέντε υλικά όλα κι όλα. Μελιτζάνες-λάδι-σκόρδο- ξύδι-αλάτι. Τίποτα άλλο δεν θέλω στην μελιτζανοσαλάτα μου. Ούτε τυρί, ούτε γιαούρτι , ούτε μαγιονέζα βέβαια. Επίσης η προσθήκη πιπεριάς, ντομάτας και άλλων λαχανικών ή μυρωδικών
καταλήγει σε άλλο πράγμα, νόστιμο μεν όχι όμως όσο τούτο! Μερικές φορές το πολύ πολύ να την πασπαλίζω με λίγα τριμμένα καρύδια, απομεινάρι από τη συνταγή της μάνας μου αυτό. Αντικατέστησα όμως το φούρνο και το τύλιγμα σε αλουμινόχαρτο που συνήθιζε εκείνη με το ψήσιμο σε φλόγα! Η αλήθεια είναι ότι η δική μου μελιτζανοσαλάτα πατάει περισσότερο...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Όσο για τα υλικά, όσο πιο απλή, τόσο πιο καλή! Πέντε υλικά όλα κι όλα. Μελιτζάνες-λάδι-σκόρδο- ξύδι-αλάτι. Τίποτα άλλο δεν θέλω στην μελιτζανοσαλάτα μου. Ούτε τυρί, ούτε γιαούρτι , ούτε μαγιονέζα βέβαια. Επίσης η προσθήκη πιπεριάς, ντομάτας και άλλων λαχανικών ή μυρωδικών
καταλήγει σε άλλο πράγμα, νόστιμο μεν όχι όμως όσο τούτο! Μερικές φορές το πολύ πολύ να την πασπαλίζω με λίγα τριμμένα καρύδια, απομεινάρι από τη συνταγή της μάνας μου αυτό. Αντικατέστησα όμως το φούρνο και το τύλιγμα σε αλουμινόχαρτο που συνήθιζε εκείνη με το ψήσιμο σε φλόγα! Η αλήθεια είναι ότι η δική μου μελιτζανοσαλάτα πατάει περισσότερο...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr