Από το: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας
Από τα αυγόσυκα λιάζουμε τα δεύτερα όχι τα πρώτα που είναι μεγάλα και γίνονται τον Ιούνιο. «Μαζεύουμε τα σύκα και τα λιάζουμε πάνω σε καλαμωτές ή σε σανίδα. Τα κουνάμε κάπου-κάπου να μη κολλήσουνε από το μέλι τους και τα μαλάζουμε για να μη μπαίνει το σκουλήκι.
Μόλις αρχινάνε να ξεραίνουνται, τα ψάχνουμε με τα δάχτυλά μας, όπως τα μαλάζουμε ποιο έγινε και το βάνουμε στη μπάντα. Αφού γένουνε ούλα, τα μαζώνουμε και ρίχνουμε μέσα σε μια λεκανίτσα λίγο νερό και λίγο λάδι και ρίγανη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://syntagesapokatina.blogspot.gr
Από τα αυγόσυκα λιάζουμε τα δεύτερα όχι τα πρώτα που είναι μεγάλα και γίνονται τον Ιούνιο. «Μαζεύουμε τα σύκα και τα λιάζουμε πάνω σε καλαμωτές ή σε σανίδα. Τα κουνάμε κάπου-κάπου να μη κολλήσουνε από το μέλι τους και τα μαλάζουμε για να μη μπαίνει το σκουλήκι.
Μόλις αρχινάνε να ξεραίνουνται, τα ψάχνουμε με τα δάχτυλά μας, όπως τα μαλάζουμε ποιο έγινε και το βάνουμε στη μπάντα. Αφού γένουνε ούλα, τα μαζώνουμε και ρίχνουμε μέσα σε μια λεκανίτσα λίγο νερό και λίγο λάδι και ρίγανη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://syntagesapokatina.blogspot.gr