Από το: Μαγειρικές διαδρομές
Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη για σιμιγδαλένιο, ζουμερό χαλβά! Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε
τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει ανακατεύοντας. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε!! Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.mageirikesdiadromes.gr
Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη για σιμιγδαλένιο, ζουμερό χαλβά! Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε
τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει ανακατεύοντας. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε!! Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.mageirikesdiadromes.gr