Από το: Μάχη στην κουζίνα
Η μπουγάτσα είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων!! Προσφέρεται για πρωινό αλλά και απογευματινό!! Μία πίτα με μεγάλη ιστορία, έρχεται στην βόρεια Ελλάδα από τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής και κυρίως στις Σέρρες. Εξαπλώθηκε σε όλη την
Ελλάδα και η μπουγάτσα φτιάχνεται σε κάθε Ελληνικό σπίτι!! Ελάτε μαζί μου να την δούμε!! Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Αμέσως ρίχνουμε το σιμιγδάλι σαν άμμο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες (τότε είναι έτοιμη). Απομακρύνουμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, την βανίλια...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://maxistinkouzina.blogspot.gr
Η μπουγάτσα είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων!! Προσφέρεται για πρωινό αλλά και απογευματινό!! Μία πίτα με μεγάλη ιστορία, έρχεται στην βόρεια Ελλάδα από τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής και κυρίως στις Σέρρες. Εξαπλώθηκε σε όλη την
Ελλάδα και η μπουγάτσα φτιάχνεται σε κάθε Ελληνικό σπίτι!! Ελάτε μαζί μου να την δούμε!! Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Αμέσως ρίχνουμε το σιμιγδάλι σαν άμμο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες (τότε είναι έτοιμη). Απομακρύνουμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, την βανίλια...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://maxistinkouzina.blogspot.gr