Από το: Κρητικά τραπεζώματα
Και μια που βρισκόμαστε ακόμα στο κλίμα το εορταστικό, των Άγιων ημερών που μόλις πέρασαν, σήμερα ανήμερα του Άη-Γιαννιού το κλασικό Κρητικό απακι σφουγγάτο, μια λιχουδιά αξεπέραστη εδώ στην Κρήτη. Όπως σε όλες τις καθαρά Κρητικές συνταγές τα υλικά μας είναι πολύ
λίγα, η νοστιμιά πολύ μεγάλη! Αυτό είναι λοιπόν το απάκι μας. Κομμάτια από καθαρό χοιρινό κρέας, που έχουμε βάλει στα μυρωδικά, στο αλάτι, και στο ξύδι για 24 ώρες. Έπειτα τα καπνίζουμε μέχρι να πάρουν αυτό το χρώμα του καπνιστού κρέατος και στην ουσία είναι ψημένο κρέας, έχει <<ψηθεί>> 24 ώρες στο ξύδι και στα μυρωδικά με το αλάτι και στην συνέχεια...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr
Και μια που βρισκόμαστε ακόμα στο κλίμα το εορταστικό, των Άγιων ημερών που μόλις πέρασαν, σήμερα ανήμερα του Άη-Γιαννιού το κλασικό Κρητικό απακι σφουγγάτο, μια λιχουδιά αξεπέραστη εδώ στην Κρήτη. Όπως σε όλες τις καθαρά Κρητικές συνταγές τα υλικά μας είναι πολύ
λίγα, η νοστιμιά πολύ μεγάλη! Αυτό είναι λοιπόν το απάκι μας. Κομμάτια από καθαρό χοιρινό κρέας, που έχουμε βάλει στα μυρωδικά, στο αλάτι, και στο ξύδι για 24 ώρες. Έπειτα τα καπνίζουμε μέχρι να πάρουν αυτό το χρώμα του καπνιστού κρέατος και στην ουσία είναι ψημένο κρέας, έχει <<ψηθεί>> 24 ώρες στο ξύδι και στα μυρωδικά με το αλάτι και στην συνέχεια...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://cretatrapezomata.blogspot.gr